Menu
مشاور آنلاین

پنل عایق صوت

Scroll Down

پنل عایق صوت

این محصول عایق/جاذب صوتی می باشد که علاوه بر عملکرد صوتی بالا دارای ویژگی های عایق حرارتی نیز می باشد.




خواص ویسکو الاستیک, ساختار سلول باز و سطح مقاوم این محصول در برابر جریان هوا موجب گردیده تا این عایق به عنوان محصولی ایده آل, برای عایق کاری صوتی ساختمان ها, تاسیسات, خطوط لوله و صنعت مورد استفاده قرار گیرد.


کاربردها : پنل صوتی به منظور کاهش صدای کوبه ای در کف و به عنوان عایق صودت در دیوار و پارتیشن و جدا کننده ها.




مشخصات فنی

عنوان: پنل عایق صوت

مدل: OPEN CEll

برند: K-FONIK

نوع : رول

مشخصات فنی


مشخصه فنی
مشخصه فنی

نوع مادهفوم منعطف الاستومری

رنج محصول

160----240
دانسیته1600:100kg/m3  |   240: 240kg/m3ضریب هدایت حرارتی

160: 0.048 W/(m.k)   |  240: 0.056 W/(m.k)

دمای کاربرد-40 .... +85 cضخامت (mm)
10-500
رنگمشکیضریب جذب صداaw=0.25-0.90

شاخص کاهش صدای وزن یافتهRw= 27 dB


پنل جاذب صوت

پنل جاذب صوت از ملزومات اولیه و اصلی در بازجذب صداهای اضافه و ایجاد محیط آکوستیک است. زمینه‌ای برای برقراری همزمان سکوت لازم و شنیده شدن بهتر صداهایی که مایل به حذف آن نیستیم. با وجود آنکه واژه آکوستیک برای اغلب مردم تداعی کننده موسیقی و محیط‌های ضبط و پخش آن است، اما پانل های جاذب صدا تنها برای این مورد به‌کار گرفته نمی‌شوند.

پنل آکوستیک و کاربردهای آن امروزه به بخش مهمی از صنعت ساختمان در همه جای دنیا به‌ویژه در کلان‌شهرهای صنعتی با محیط‌های شلوغ و پر سروصدا تبدیل شده‌اند تا از میزان ورود و خروج صدا به ساختمان‌های مسکونی، اداری و تجاری کم کرده و محیطی آرامش‌بخش را برای کار و زندگی فراهم کنند.

در مطلب پیش رو ضمن بررسی این موارد به معرفی انواع پنل جاذب صوت و ویژگی‌های کاربردی آنها می‌پردازیم.

با ما همراه باشید.

پنل جاذب صوت چیست؟

عصری که در آن زندگی می‌کنیم را می‌توان عصر آلودگی‌های صوتی نامید. زمانی که تولید و تداخل صداها به سطح بی‌سایقه‌ای رسیده و پیدا کردن فضایی با آرامش کامل برای کار و زندگی مستلزم تهیه و تدارک ملزوماتی است.

خوشبختانه با وجود پانل های جاذب صدا این مشکل قابل حل است و می‌توان چنین فضایی را فراهم آورد. البته پیش از آن لازم است درک درستی از تفاوت عایق‌کاری صوتی و جذب صداهای اضافه ایجاد کرده و هدف از کاربرد این ملزومات را به‌درستی شناسایی کنیم.

اصولا پنل یا پانل جذب صوت که با نام آکوستیک نیز شناخته می‌شود گزینه‌ای ایده‌آل برای کنترل صدای مزاحم است.

نمونه‌های حرفه‌ای این پانل‌ها با کاربردهای وسیع در حوزه ساختمان امروزه کاربردهای بسیاری دارند. هدف اصلی از به‌کارگیری آنها بهبود کیفیت صدا با کاهش و حذف موارد اضافه و صداهای ناخواسته‌ای هستند که بدون وجود این پنل‌ها وارد محیط شده و ضمن ترکیب با صداها و آواهای اصلی ایجاد آلودگی می‌کنند.

علاوه بر این، مواردی به شکل کلی و مشخص وجود دارد که با ایجاد تداخل و اختلال در امواج صوتی، از وضوح آنها کاسته و شنیدن آواهای واضح را در محیط‌های مختلف دشوار می‌کند. طنین، اکو و انعکاس از مهم‌ترین این موارد هستند که با وجود پنل جاذب صوت از میزان آنها کاسته و به وضوح صدا کمک شایانی می‌شود.

در ادامه مطلب به بررسی این موارد و تاثیر پنل عایق صوتی بر کاهش تاثیر آنها می‌پردازیم.

عملکرد پنل جاذب صوت چگونه است؟

پنل آکوستیک عمل تقویت صدا را از راه‌های مختلفی انجام می‌دهد. 3 عامل اصلی ایجاد اختلال در آکوستیک فضای اطراف ما شامل پژواک یا اکو، طنین یا رزونانس و انعکاس هستند.

پنل جذب کننده صدا با رفع هر یک از این موارد امکان استفاده از صدای خالص و مورد نظر را فراهم می‌آورد.

طنین یا رزونانس به نوعی لرزش مداوم گفته می‌شود که اشیاء اطراف به‌طور طبیغی ما دارند و در اثر برخورد امواج صدا تشدید می‌شود. این تداخل و تشدید طنین به بم، بلند و نامفهوم شدن صداها منجر شده و از وضوح آنها می‌کاهد. چنین موردی در هنگام ضبط و صدابرداری مشکلات جدی نظیر مخدوش شدن صدا ایجاد می‌کند.

انعکاس صدا به حالتی گفته می‌شود که امواج صدا پس از برخورد به اشیاء مختلف نظیر دیوار و لوازم، تنها به مقدار جزئی جذب شده و مابقی با زوایای مختلف منعکس می‌شوند. این بازگشت و تداخل امواج و ادامه مسیر آنها به بروز اغتشاش صوتی و درهم شدن آنها منجر شده و در مجموع از وضوح صدا می‌کاهد. سالن‌های بزرگ و کنسرت‌های موسیقی از بیشترین مواردی هستند که با این مشکل مواجه بوده و برای رفع آن به نصب انواع پنل جاذب صوت نیاز دارند.

پژواک یا اکو از دیگر مواردی است که از ادغام چند موج صدای منعکس شده از روی اشیاء که جذب نشده‌اند پدید می‌آید و به عدم وضوح صداهای دریافتی منجر می‌شود. این مورد به ویژه در ساختمان‌ها و فضاهای خالی بیشتر مشاهده می‌شود که اشیاء و لوازمی وجود ندارد تا امواج صدا را جذب کند. این مورد کیفیت صدا را پایین آورده و امکان شنیده شدن واضح آن را کاهش می‌دهد.

از قیمت پنل جاذب صوت بیشتر بدانیم!

پنل‌های آکوستیک یا جاذب صدا به پنل‌هایی اطلاق می‌شود که بر کنترل و بهبود صدا در محیط تاثیر دارند. به‌طور کلی این تجهیزات به 3 دسته پنل‌های جاذب مانند انواع شانه فوم تخم مرغی، دیفیوز و بیس ترپ تقسیم می‌شوند. در میان این مدل‌ها، پنل فوم شانه تخم مرغی از کاربردهای وسیع‌تری برخوردار بوده و نامی آشنا به‌شمار می‌آید. از نظر حرفه‌ای و نیز به‌لحاظ قیمت ارزان، این محصولات بسیار پرطرفدار بوده و در ایجاد آکوستیک مناسب از موفق‌ترین نمونه‌ها به‌شمار می‌آیند.

تا جایی که هزینه پنل جاذب صوت در نمونه‌های شانه تخم مرغی به‌صرفه‌تر از سایر مدل ها بوده و امکان استفاده از آن برای افراد و موسسات با هر توان مالی وجود دارد. به‌عبارتی قیمت پنل جاذب صوت مناسب است که کاربرد آن در مکان‌هایی حتی با وسعت زیاد را امکان‌پذیر می‌کند. به این ترتیب برای فضاهایی مانند سالن‌های کنسرت و آمفی تئاترها با وسعت بالا نیز می‌توان از این نوع پنل جذب کننده صدا بهره گرفت.

برای پی بردن به دلایل این اقبال عمومی لازم است عملکرد این نوع پنل جاذب صوت را مورد بررسی قرار دهیم.

این نوع پنل جاذب صوت فومی با داشتن شکل خاص شانه تخم مرغی از سطح بسیار وسیع‌تری نسبت به سایر نمونه‌ها برخوردار است که به کارایی بیشتر آن منجر شده است. به عبارتی این پنل با سطح وسیعی که دارد، قابلیت بالاتری برای جذب امواج صوت داشته و صدای بیشتری را جذب می‌کند.

عایق‌های فوم هرمی نیز با شباهت بالا به انواع شانه تخم مرغی از دیگر نمونه‌های کاربردی در این مورد هستند که در سطح حرفه‌ای مورد استفاده قرار می‌گیرند.

ساختار این نوع پنل جاذب صوت با شکل هرمی و از جنس پلی اورتان از نظر ظاهری نیز بسیار جذاب بوده و محیط استودیوهای صدابرداری را به‌طرز جالبی زینت می‌بخشد.

نصب آسان این نوع فوم بر روی سقف و دیوارها از مزایای کاربردی آن است که در محبوبیت و اقبال عمومی از آن بی‌تاثیر نبوده است.

وظیفه اصلی این نوع عایق، حذف طنین یا هم آوایی و فرکانس‌های بالا است که با تداخل امواج صدا، مانع از شنود واضح اصوات می‌شود. پیچش صدا اتفاقی است که در سالن‌های بزرگ و به‌دلیل تداخل فرکانس اتفاق می‌افتد و توسط پنل جاذب صوت شانه تخم مرغی به‌راحتی می توان مانع از آن شد.

با به‌کارگیری عایق‌های الاستومری جاذب صوت در لایه زیرین فوم شانه تخم مرغی، علاوه بر آکوستیک کیفی به عایق صوت برای پیشگیری از ورود و خروج صدا نیز تبدیل می‌شود.

این کار با استفاده از عایق‌های سلول بسته نظیر یونولیت، فوم الاستومری و فوم پلی اتیلن به طور کامل صورت می‌گیرد.

دیفیوزر و بیس ترپ، راهکارهایی موثر برای جذب فرکانس‌های ناخواسته!

از تجهیزات مدرن و کاربردی جاذب صوت، یکی هم پانل‌های یونولیتی یا چوبی با سطوح نامنظم موسوم به دیفیوزرها هستند که در اغلب استودیوهای حرفه‌ای ضبط و صدابرداری مورد استفاده قرار می‌گیرند. این نمونه‌ها با پنل جاذب صوت تفاوت داشته و از مواد سلول‌ بسته نظیر چوب و یونولیت تهیه می‌شوند. کار اصلی این تجهیزات کاهش فلوتر اکو در محیط است و به‌همین دلیل نیز خانه‌بندی خاص با محاسبات پیچیده داشته و در استودیوها اغلب پشت سر یا روبروی مانیتورینگ مورد استفاده قرار می‌گیرند.

کاربرد بیس ترپ نیز در فرکانس‌های پایین و هوم در سه کنج اتاق و اغلب در کنج‌های بالایی است. اما در صورت بالا بودن میزان بیس هوم همه کنج‌ها با 8 عدد بیس ترپ آکوستیک پر می‌شوند.

استفاده از پنل عایق صوتی و نکاتی که باید دانست...

نکته کاربردی در استفاده از پنل جاذب صوت، میزان و نحوه کاربرد آن است. با آنکه در برخی مکان‌ها به‌دلایلی که گفته شد نیاز به کاربرد این ملزومات وجود دارد، با این وجود نباید از نظر دور داشت که استفاده بیش از حد از آنها می‌تواند به حذف کلیه فرکانس‌های بالا شده و با باقی ماندن فرکانس‌های پایین صرف، اختلال صوتی به‌شکل دیگر تولید می‌شود.

به این جهت لازم است برای به کارگیری این تجهیزات در هر نوع و مدل از دانش روز دنیا در این مورد کمک گرفته و اجرای عایق‌کاری از این نوع را به کارشناس مربوطه بسپارید.

یک نکته مهم دیگر درباره پنل‌های عایق صوتی در نظر داشتن جنس آنهاست. این پنل‌ها نسوز و عایق حرارتی نبوده و نباید در معرض حرارت بالا و شعله قرار گیرند.

کاربرد بی‌رویه و حساب نشده این عایق‌ها در مکان‌های که در معرض تابش شدید اشعه آفتاب یا حرارت بالا قرار دارند می‌تواند خطر بروز حریق را در این اماکن گسترش دهد.

سخن آخر...

استفاده از عایق‌های صدا و پنل جاذب صوت امروزه به بخشی از تکنولوژی روز دنیا در سازه‌ها و مراکز مختلف تبدیل شده است. این مورد به‌ویژه برای کاربرانی که با مقوله صدابرداری، موسیقی و ضبط صدا و امثال آن سروکار دارند از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است. هر چند کاربرد پنل جذب کننده صدا به این مشاغل منحصر نیست و در سازه‌های مسکونی نیز بسیار پرکاربرد است.

با استفاده از پنل جاذب صوت موارد ناخواسته، فرکانس‌های بالا و پایین و کلیه اصوات مزاحم حذف شده و محیطی آرام مهیا می‌شود.

این نوع پنل در نمونه‌های مختلف و با قیمت‌‌های متنوع به بازار عرضه می‌شود. به‌طوری که می توان با توان خرید گوناگون نسبت به تهیه نمونه‌های دلخواه اقدام نمود.



با ما تماس بگیرید

برای کسب اطلاعات بیشتر و مشاوره با ما تماس بگیرید

زبان مورد نظر را انتخاب نمایید
FA EN FA