سانا عایق سانا عایق سانا عایق
Menu
مشاور آنلاین

تولیدکننده عایق صنعتی

Scroll Down

تولیدکننده عایق صنعتی


عایق صنعتی از پرکاربردترین و مفیدترین عایق‌های مصرفی در دنیای صنعتی امروز است. در کنار مزایای متنوع این محصول، صرفه‌جویی شایان توجه در مصرف انرژی و جلوگیری از هدر رفت آن، از مهم‌ترین ویژگی‌های این مواد به‌شمار می‌آید.

تنوع تولیدات عایق تجهیزات صنعتی نیز از موارد مهمی است که کاربرد آن را در موقعیت‌های مختلف مفید و میسر نموده است.

این تنوع هم‌چنین زمینه استفاده تخصصی از این تولیدات را پدید آورده تا هر مورد بتوان بهترین گزینه را برای عایق‌کاری صنعت مورد نظر خود به‌کار گرفت.


عایق تجهیزات صنایع

عایق تجهیزات صنایع تاثیر بالایی در دوام و کارایی تاسیسات دارند. انواع تجهیزات به‌کار رفته در صنایع مختلف بسته به موقعیت استفاده از آنها، در معرض آسیب‌های مختلف قرار می‌گیرند.

عوامل طبیعی مانند تابش اشعه آفتاب، دما و رطوبت هوا از جمله این موارد به‌شمار می‌آیند که برای تاسیسات واقع در فضای باز ایجاد مشکل می‌کنند.

تاسیسات داخل ساختمان نیز در معرض پوسیدگی و خوردگی در اثر ترکیبات شیمیایی و نیز رطوبت محبوس در محیط قرار می‌گیرند.

هر دو این موارد نیز ممکن است در معرض ضربه‌های مکانیکی قرار داشته و آسیب ببینند.

کاربرد عایق تجهیزات صنایع در کلیه این موارد می‌تواند به‌عنوان محافظی کامل و مناسب به‌کار گرفته شود.


چرا عایق تجهیزات صنایع تا این حد اهمیت دارند؟

دنیای ما7 دنیای تولید و تبدیل انرژی‌هاست و همه کارها به‌نوعی با تبادل انرژی مرتبط است. از سوخت مصرفی برای راه‌اندازی کارخانجات تا آنچه برای حرکت خودروها و دیگر وسایط نقلیه مورد استفاده قرار می‌گیرد، همه نمونه‌هایی از تولید، حمل و مصرف انرژی هستند.

اما یک نکته کلیدی همواره توجه کاربران و به‌ویژه محققین این حوزه را به خود جلب نموده و آن موضوع حساس اتلاف انرژی و هدر رفت آن بوده و هست.

با وجود تمام تلاشی که در تولید دقیق قطعات صنعتی صورت می‌گیرد، هنوز هم مونتاژ این تجهیزات با کاستی‌هایی روبروست که منجر به ورود و خروج ناخواسته اشکال مختلف انرژی می‌گردد.

برای مثال در سیستم‌های گرمایشی و سرمایشی این مورد به‌شکل جدی و گاه حاد مطرح است.

هم‌چنین لوله‌های جابجا کننده حامل‌های انرژی مانند آنچه در صنایع گاز، نفت و پتروشیمی مورد استفاده هستند، از نمونه‌های شاخص این مورد هستند.

مخازن نگهداری مواد شیمیایی، کوره‌ها و دیگ‌های بخار و بسیاری دیگر از موارد مشابه همگی نمونه‌هایی از این تبادل انرژی را به نمایش می‌گذارند.

باید اذعان کرد بدون وجود انواع عایق صنعتی، مقادیر زیادی انرژی در هر یک از این موارد به‌هدر می‌رود. به‌علاوه در همه آنها، ورود عوامل ناخواسته، آلاینده‌ها، گازها و نیز اصوات اضافه و‌ آلودگی‌های صوتی به‌عنوان عوامل مزاحم مطرح است.

اما با کاربرد عایق‌های پلیمری حرارتی و صوتی، این موارد تا حد امکان محدود و راه ورود یا خروج انرژی از این سیستم‌ها مسدود می‌شود. عاملی که نقش مهمی در صرفه‌جویی در مصرف انرژی ایفا کرده و در برآورد هزینه‌ها نقش مثبتی برای مجموعه‌ها دارد.

به این دلیل نگهداری از انرژی و پیشگیری از اتلاف آن در مواردی هم‌طراز و یا حتی با ارزش‌تر از تولید آن نمودار می‌شود. ارزش بالای عایق‌های صنعتی نیز از همین موضوع ریشه می‌گیرد.


کاربرد تولیدکننده عایق صنعتی

از مهم‌ترین فواید کاربرد انواع عایق صنعتی، صرفه‌جویی در مصرف انرژی است. موردی که این روزها و با توجه به بحران انرژی در سرتاسر دنیا و نیز بالا رفتن قیمت حامل‌های آن به معضلی برای کاربران تبدیل شده است.

با کاربرد این عایق‌ها از انرژی مصرفی در تاسیسات در هر دو بخش گرمایشی و سرمایشی بیشترین بهره‌برداری صورت می‌گیرد. ضمن اینکه از هدر رفت بخشی از آن نیز ممانعت شده و زمینه برای صرفه‌جویی در هزینه‌های مربوط به این مورد به‌خوبی فراهم می‌شود.

با کاهش مصرف انرژی و صرفه‌جویی در هزینه‌های مربوط به‌ آن تفاوت شاخصی در برآورد مخارج ساختمان پیش می‌آید که تاثیر زیادی در بخش اقتصادی به‌جای می‌گذارد.

در ادامه مطلب با انواع عایق تجهیزات صنعتی آشنا می‌شویم.


انواع عایق تجهیزات صنایع

شرکت‌های تولیدکننده عایق صنعتی انواع این محصول را در گروه‌های مختلفی به بازار صنعت عرضه می‌کنند. این محصولات را می‌توان به‌طور خلاصه در گروه‌های زیر دسته‌بندی نمود:


عایق الیافی:

در انواع عایق صنعتی الیافی شامل پشم شیشه و پشم سنگ و نمونه‌های مشابه، با وجود الیاف ریز تشکیل دهنده این الیاف که به‌راحتی از آنها جدا و در هوا معلق می‌شود، امکان بروز مشکلات تنفسی و حساسیت‌های پوستی در این تولیدات بسیار بالاست. به‌همین علت توصیه می‌شود هنگام اجرای این نوع عایق از دستکش و ماسک محافظ استفاده شود.

پشم سنگ تهیه شده از بازالت، نمونه‌ای از این عایق‌های الیافی است که با دارا بودن تحمل دمای بسیار بالا و ضریب انتقال بسیار پایین در برج‌های تبخیر و لوله‌های حامل نفت و گاز کاربردهای وسیعی دارد. از دیگر موارد کاربرد آنها می‌توان به کاهش هزینه حامل‌های انرژی مانند گاز و آب، افزایش سطح ایمنی در صنایع پتروشیمی و نیز بالا بردن راندمان کاری کوره‌ها اشاره نمود.


عایق سلولزی:

عایق‌های سلولی یا سلولزی به‌شکل اسفنج‌های پلاستیکی پلی استایرن و ذرات شیشه‌ای تهیه شده و جهت عایق‌کاری سطوح مختلف مورد استفاده قرار می‌گیرند. این عایق‌ها که به‌شکل پیش ساخته تهیه می‌شوند، صفحات انعطاف‌پذیری هستند که نسبت به سایر عایق‌های سیمانی شهرت بیشتری دارند. این الیاف قیمت نسبتا بالایی دارند، اما نمونه صفحه‌ای آنها نیز در بازار موجود است که از قیمت اقتصادی بهتری برخوردار است.

چگالی بالا، کارآیی گرمایی، و جلوگیری قاطع آن از اتلاف انرژی را می‌توان از ویژگی‌های برتر این محصول عایق صنعتی نامید. از طرفی یخ‌زدگی لوله‌ها که از مشکلات عمده در سازه‌های مختلف خانگی و صنعتی به شمار می‌آید، با پوشش عایق سلولزی به‌کلی از بین رفته و در برابر این مشکل مصون می‌شود.


عایق سرامیکی:

یکی دیگر از محصولات ارائه شده توسط تولیدکننده عایق صنعتی، نمونه‌های سرامیکی عایق هستند که با نام عایق سرامیکی نامیده می‌شوند. این محصول از ترکیب سیلیس و اکسید آلومینیوم تهیه می‌شود و ظرفیت گرمایشی بالایی دارد. این نوع عایق صنعتی تا دمای 1400 درجه سلیسیوس را تحمل می‌کند و به‌همین دلیل دارای دامنه کاربرد وسیعی است. شکل خاص این نوع عایق کاربرد آن را در شرایط خاصی امکان‌پذیر نموده است.

این نوع عایق به اشکال پتو، پنبه و تخته و در کوره‌های فلزات کاربرد دارد. دیگر انواع این نوع عایق با اشکال کاغذ و پارچه نیز برای مواردی با دمای کمتر مناسب و کاربردی هستند.

انواع عایق سرامیکی مقرون به‌صرفه و با قیمت مناسب هم‌چنین برای استفاده به‌عنوان درزگیر انواع داکت‌های پتروشیمی، لوله‌های صنعتی و کوره‌های القایی و الکتریکی کاربرد دارند.


عایق فایبر گلاس:

این نوع عایق پوششی کامپوزیتی، ترکیبی از الیاف پشم شیشه با مواد پلیمری است که از الیاف و رزین‌های ویژه ساخته می‌شود. پیشگیری از انتقال ناخواسته حرارت و ممانعت از پوسیدگی دو مورد از اصلی‌ترین کاربردهای این نوع عایق در سیلوهای ذخیره سیمان و نیز مخازن ذخیره ترکیبات مایع شیمیایی و اسیدها هستند.

مقاومت بالا در برابر حرارت و حتی شعله مستقیم نیز از دیگر مواردی است که بر محبوبیت عایق‌های فایبرگلاس افزوده و آنها را در سال‌های اخیر به‌نمونه ای از پرکاربردترین انواع عایق در صنایع گوناگون تبدیل نموده است.

در کنار همه این موارد کاربرد این تولیدات به‌عنوان عایق صوتی نیز بر طرفداران آن افزوده است. این محصول در برابر آب و نفوذ رطوبت نیز مقاوم است و از بدنه سیستم‌ها و تجهیزات به‌خوبی محافظت می‌کند.

جدیدترین نمونه‌های عایق فایبرگلاس در برابر سرما و دماهای بسیار پایین نیز کاملا مقاوم هستند.


عایق گرانول:

عایق‌های پودری یا گرانول از دانه‌های بسیار کوچک که فضایی متخلخل ایجاد می‌کنند تشکیل شده و در بازار به عایق پاششی معروف است. این عایق هنگام اجرا به شکل گاز منتشر نمی‌شود و به‌طور مستقیم روی سطوح مورد نظر پاشیده می‌شوند.


عایق فوم چیست و چه کاربرد هایی دارد؟

یکی دیگر از نمونه‌های عایق صنعتی مورد استفاده در این سال‌ها فوم‌ها هستند که با مزایای کاربردی وسیع، بخش زیادی از صنایع را جذب خود نموده و به یکی از پرکاربردترین نمونه‌های عایق صنعتی تبدیل شده‌اند.

فوم‌ها عایق‌های صوتی و حرارتی هستند که به اشکال مختلف از شیت و تشک و غیره تولید و در موارد گوناگون مورد استفاده قرار می‌گیرند. فوم‌های XPE نمونه‌ای از این تولیدات هستند که به‌شکل گسترده‌ای در صنایع مختلف کاربرد دارند. ساختار سه بعدی این نوع فوم که در مراحل گرمادهی و پخت به این محصولات اضافه شده، تاثیر کاربردی آن را دوچندان نموده و خواص مفید را افزایش داده است.

وجود خواص گوناگون در فوم سایلنت آن را به موردی ایده‌آل برای عایق‌کاری صوتی یا آکوستیک، عایق حرارتی و ممانعت از نفوذ رطوبت تبدیل کرده است. قابلیت برگشت‌پذیری بالای فوم نیز از دیگر مزایایی است که هر شرکت تولیدکننده عایق صنعتی در نظر داشته و روی آن مانور می‌دهد.

فوم لوله‌ای EPE از جنس پلی اتیلن از دیگر نمونه‌های عایق صنعتی کاربردی در تاسیسات و لوله‌های حامل سیالات است که برای جلوگیری از اتلاف انرژی و در سایز 2 تا 3/8 اینچ تولید و به بازار صنایع عرضه می‌شود.

از دیگر نمونه‌های این فوم‌ها می‌توان به فوم شیت XPSو فوم عایق EPE نیز اشاره کرد که نقش مهمی در عایق‌کاری ایفا می‌کنند.

عایق ریباند XPE با قابلیت بازیافت صددرصدی نیز محصولی با کاربردهای وسیع صنعتی بوده که ضمن پیشگیری از بروز اتلاف انرژی به‌عنوان محصولی دوست‌دار محیط زیست مطرح است.

عایق لوله flex از دیگر انواع عایق صنعتی با ساختار 3 بعدی و یک عایق حرارتی ایده‌آل به‌شمار می‌رود. این محصول علاوه بر ساختمان و صنایع در خودرو نیز کاربرد داشته و مانع بزرگی بر درراه نفوذ رطوبت است.


آشنایی با محدودیت دمایی عایق تجهیزات صنعتی

عایقهای صنعتی با تاثیر به‌سزایی که در صرفه‌جویی انرژی به‌وجود می‌آورد طرفداران زیادی دارد، اما باید به‌خاطر داشت این نوع عایق از نظر کاربرد با محدودیت‌هایی در مورد دما روبروست.


کاربرد عایق تجهیزات صنایع

امروزه به سطوح داغ مربوط می‌شود. نظیر آنچه به‌عنوان عایق نسوز در بدنه کوره‌های فولاد، زباله‌سوزها، کوره‌های سیمان و دیگر موارد مشابه به‌کار می‌رود.

اگر به‌طور خلاصه بخواهیم مروری بر میزان مقاومت این نوع عایق‌های صنعتی داشته باشیم با چنین لیستی روبرو خواهیم بود:

• عایق حرارتی نسوز با مقاومت در برابر دماهای بسیار بالا

• عایق حرارتی مناسب با مقاومت بالا در برابر دمای 73- 928 درجه سانتیگراد

• عایق مناسب برای دماهای زیر 73 درجه سانتیگراد


برای ایجاد پوشش حفاظتی از عایق‌ های صنعتی چه باید کرد؟

عایق صنعتی با وجود نقش محافظتی که داراست و تاثیر زیادی در ممانعت از اتلاف انرژی ایفا می‌کند. اما خود نیز در معرض عوامل آسیب‌رسان قرار داشته و به‌نوعی نیاز به محافظت دارند. برای ایجاد چنین موردی که به طول عمر و کارایی بیشتر عایق‌ها می‌انجامد، لازم است از پوشش محافظ استفاده شود.

محصولات متنوعی نیز از طرف سازندگان برای محافظت از این عایق‌ها تولید شده که ماستیک و لایه‌های فلزی دو نمونه از آنها هستند.

لایه فلزی مورد استفاده مانع از آسیب دیدن عایق صنعتی در اثر ضربات فیزیکی و مکانیکی می‌شود. پوشش ماستیک نیز که به شکل محلول در بازار موجود است، از نفوذ و سرایت عوامل شیمیایی به لایه عایق جلوگیری کرده و مجموعه را در برابر آسیب‌هایی از این دست محافظت می‌کند.


آشنایی با کاربرد های محصولات تولیدی عایق صنعتی

در صنایع گوناگون از عایق‌ها بیشتر برای صرفه‌جویی در مصرف انرژی استفاده‌های زیادی می‌شود. اما این مورد تنها فایده و کاربرد این عایق‌ها نیست. محافظت در برابر صدا و حرارت نیز از دیگر فواید کاربرد عایق‌های صنعتی است. این محصولات در سقف سوله‌ها، مخازن و موتورخانه‌ها کاربرد زیادی دارد. علاوه بر این موارد، لوله‌های انتقال نفت و گاز از دیگر موارد اصلی کاربرد این نوع عایق‌ها به‌شمار می‌آیند.

بسته به نوع عایق‌ها کاربردهای دیگری نیز برای آنها متصور است. برای مثال دیوارها، سقف و کف ساختمان‌های تجاری، مسکونی و اداری از موارد پرمصرف این نوع عایق‌ها به‌شمار می‌آیند.

مشخصات پوششی این محصولات صنعتی در هر یک از این موارد اختصاصی بوده و نقش مهمی در حفاظت از تاسیسات و بخش‌های مختلف ساختمان ایفا می‌کنند.


سخن پایانی...

دنیای صنعتی امروز و کاربردهای وسیع انرژی و ملزومات، نیازمند عوامل حفاظتی بسیاری است. هر بخش از صنایع و تاسیسات با تبادل انرژی و مصارف گوناگون آن به ملزوماتی برای حفظ و صرفه‌جویی این عوامل مهم و حیاتی نیازمند است.

عایق صنعتی شناخته شده‌ ترین مورد در این زمینه به‌ شمار می‌آید. تنوع این نوع عایق و کاربرد های وسیع و همه جانبه آن نیز از مواردی است که نیاز به معرفی و شناخت برای کاربرد هر یک دارد.

به این ترتیب و با شناخت انواع تولیدات عایق صنعتی و موارد تخصصی کاربرد هر یک و نیز استفاده بهینه از آنها زمینه برای صرفه‌جویی در مصرف انرژی، جلوگیری از اتلاف و هدر رفت آن و در نهایت مدیریت هزینه‌ها در این بخش فراهم می‌آید.

با ما تماس بگیرید

برای کسب اطلاعات بیشتر و مشاوره با ما تماس بگیرید