فوم پشت چسب دار رولی
نیاز به فوم و درزگیر یا ضربهگیر در صنایع مختلف همواره مطرح بوده است. یکی از مشکلاتی که معمولا در این رابطه پیش میآید، ایجاد ضایعات زیاد و خرابکاریهای ناشی از مصرف چسبها و فومها به صورت جداگانه است. به عنوان مثال، خود شما هم ممکن است برای مصارف خانگی نیز به یک درزگیر مناسب داشته باشید. حتما استفاده از چسبهای مختلف را در منزل یا محل کار خود امتحان کردهاید، اما شاید بهتر باشد یک بار هم فوم پشت چسبدار رولی را امتحان کنید. این فومها مشخصات منحصر به فردی دارند که در اغلب موارد مانند درزگیر، ضربهگیر، آب بندی و ... مورد توجه قرار میگیرند. اگر دوست دارید با این فوم بیشتر آشنا شوید، با ما همراه باشید تا در ادامه به صورت کاملتر با فوم پشت چسبدار آشنا شویم.
آشنایی با فوم پشت چسبدار رولی
زمانی که از فوم پشت چسبدار رولی صحبت میکنیم، منظورمان دقیقا یک لایه ورق از جنس پلی اتیلن است که از یک یا دو طرف با چسب لمینت پوشانده شده است. چسبهایی که در تولید این نوع از فومها استفاده میشوند معمولا قدرت چسبندگی بالایی دارند و پس از چسباندن فوم، به راحتی کنده نمیشوند. با توجه به اینکه فومهای پشت چسبدار در صنایع مختلفی کاربرد دارند و حتی برای مصارف خانگی هم استفاده میشوند، به مرور زمان با تغییرات قابل توجهی رو به رو شدهاند. این فومها امروزه در انواع مختلفی تولید میشوند و کاربردهای فراوانی دارند. بسته به کاربرد هر فوم، مشخصات ویژهای مدنظر است که در تولید آن موردتوجه قرار میگیرد. در ادامه این مطلب قصد داریم به بررسی بیشتر انواع فوم پشت چسبدار رولی و کاربردهای آنها بپردازیم.
انواع فوم پشت چسبدار رولی و کاربرد آنها
همانطور که گفته شد، فومهای پشت چسبدار در انواع مختلفی تولید میشوند و هر کدام از آنها کاربردهای متفاوتی دارند که در ادامه بررسی میشود:
- نوار فوم پشت چسبدار رولی با مقاومتهای مختلف
- نوارهای فوم معمولی
- نوارهای فوم تخصصی
نوارهای فوم پشت چسبدار تخصصی نسبت به نوارهای فوم عادی، مقاومت بیشتری دارند. میزان چسبندگی این فومها نسبت به سایر فومهای پشت چسبدار بیشتر است و به همین دلیل، برای نگهداشتن ابزار یا وسیلهها هم استفاده میشوند. به عنوان مثال، اگر میخواهید یک آینه را به جایی بچسبانید میتوانید از این فومهای دو طرف چسب استفاده کنید و مطمئن باشید که چسب فوم، تحمل آن را دارد. این نوع از فومهای پشت چسبدار معمولا دارای وزن پیشنهادی روی بستهبندی خود هستند که به شما کمک میکند در مورد کاربرد آنها بهتر تصمیم بگیرید.
- فوم پشت چسبدار رولی با چسبندگی یک یا دو طرفه
فوم پشت چسبدار رولی ممکن است از چند طرف چسبندگی داشته باشد. در ادامه انواع این فومها را معرفی میکنیم:
- فوم پشت چسبدار یک طرفه
این نوع فومها همانطور که از نامشان مشخص است، یک طرفه هستند، یعنی تنها در یک طرفشان چسب دارند. این نوع فومها بیشتر برای درزگیری یا آببندی و یا به عنوان ضربهگیر استفاده میشوند. بنابراین برای چسباندن دو وسیله یا دو صفحه نمیتوان از این نوع چسبها استفاده کرد.
- فوم پشت چسبدار دو طرفه
فوم پشت چسبدار دو طرفه هم در دو طرف خود دارای چسب لمینت است. از این نوع چسبها برای اتصال دو صفحه یا اتصال وسیله، تصاویر و آینه به دیوار استفاده میشود.
- انواع دیگر فوم پشت چسبدار رولی
فوم پشت چسبدار رولی، علاوه بر مقاومت و یک یا دو طرفه بودنش هم به انواع دیگری تقسیم میشود.
فوم پشت چسبدار رولی در جنسهای مختلف
از جمله این تقسیمبندیها میتوان به جنس نوارهای فومی اشاره کرد. در ادامه قصد داریم به معرفی پرکاربردترین انواع فومهای پشت چسبدرا بپردازیم.
- فوم پشت چسبدار رولی اکریلیک
این نوع فومها در صنایع مهمی چون خودروسازی کاربرد دارند. فومهایی که در یک طرف چسب لمینت دارند و در طرف دیگر از مواد اکرلیکی و براق برای تولید آنها استفاده شده است، فومهای پشت چسبدار اکریلیک نامیده میشوند. خودروسازان در گذشته برای اتصال بخشهای مختلف خودرو از پیچ و مهره استفاده میکردند، اما با گذشت زمان، تولیدکننده فوم پشت چسبدار این فومها را جایگزین پیچ و مهره کرد. دلیل این جایگزینی، تخریب پیچ و مهرهها در فشار و گرمای بالای داخل خودروها بود. جالب است بدانید که فوم پشت چسبدار در دما و فشار بالای کارایی بسیار بالایی دارند. این فومها همچنین در صنعت برق و انرژی هم استفاده میشوند. بعضی از فومهای چسبدار اکریلیک در برابر اشعه ماوراء بنفش هم مقاوم هستند و در ساخت و راهاندازی پنلهای خورشیدی و اینورترها کاربرد دارند.
- فوم پشت چسبدار سلولزی
این نوع فومها به صورت یک لایه شفاف نازک تولید میشوند و ضد آب هستند. اگر قرار است جایی را آببندی کنید میتوانید از این نوع فومها تهیه کنید که به صورت رولی تولید و عرضه میشوند.
- فوم پشت چسبدار اکرونال
این نوع فومها هم نسل جدیدی از انواع فوم پشتچسبدار هستند که در برابر شرایط ویژه مانند فشار هوا و آب مقاوم هستند. به همین دلیل، فومهای اکرونال اغلب در صنعت بستهبندی کاربرد دارند و برای بستهبندی جعبههایی که قرار است مدت زمان زیادی در انبار نگهداری شوند و مواد خاصی در آنها قرار گرفته است، استفاده میشوند.
تولیدکننده فوم پشت چسبدار
فومهای پشت چسبدار توسط کشورهای مختلفی تولید میشوند. تولیدکننده فوم پشت چسبدار این فومها را بر اساس تقاضای بازار جهانی و بازار کشور خود تولید میکند. کشورهای مختلفی همچون کشور آلمان، ژاپن، چین، کره و هلند، تولیدکننده فوم پشت چسبدار هستند. البته ایران هم تولیدکننده فوم پشت چسبدار است و این فومها را با مشخصات مختلف برای صناعی مختلف تولید میکند.
مشخصات فوم پشت چسبدار رولی
اگرچه فوم پشت چسبدار رولی با توجه به زمینه مصرفشان با مشخصات متفاوتی تولید میشوند. اما به طور کلی میتوان ویژگیهای زیر را برای فومهای پشت چسبدار رولی نام برد که تولیدکننده فوم پشت چسبدار در تولید محصولات خود مدنظر قرار میدهد:
- مقاومت کافی در برابر رطوبت
- مقاومت کافی در برابر حرارت
- مقامت کافی در برابر فشار و ضربه
- بدون بو بودن
- چسب لمینت قوی
- استفاده از فوم باکیفیت
- رنگبندی متنوع برای استفاده در موارد مختلف مانند درزبندی و آببندی کابینتها با رنگهای مختلف
- بهداشتی بودن برای استفاده در موارد مختلف
- انعطافپذیری و مقاومت کافی در برابر شرایط مختلف
کاربرد فوم پشت چسبدار نسبت به سایر اتصالدهندهها
فومهای پشت چسبدار رولی نواری یا صفحهای نسبت به سایر اتصالات مانند بستهای مکانیکی مزایای زیادی دارند. از جمله این مزایا میتوان به موراد زیر اشاره کرد:
- اگر چه انواع مختلفی از فومهای پشت چسبدار تولید میشوند اما اغلب این فومها عایق حرارتی و صوتی بهتری هستند در حالی که بستهای مکانیکی و سایر اتصالات اغلب فقط برای چسباندن دو بخش استفاده میشوند و نقش عایقی ندارند
- فومهای پیشت چسبدار سریعتر و آسانتر از سایر اتصالات نصب میشوند و نصب کردن آنها همیشه بدون دردسر بوده است. شاید برای نصب یک اتصال به مهارت خاصی نیاز داشته باشید یا وسیله خاصی موردنیاز باشد. اما نصب فوم رولی به راحتی و بدون وسیله یا ابزار خاصی انجام میشود.
- قیمت این فومها معمولا بسیار کمتر از اتصالات مشابه است.
- گاهی اوقات برای درزگیری یا اتصال دو صفحه به یکدیگر از اتصالاتی استفاده میشود که نیاز به سوراخکاری دارند. این روش برای اتصال دو صفحه اگر چه مقاومت بیشتری خواهد داشت اما در آینده موجب نشت میشود.
قیمت فوم پشت چسبدار رولی
قیمت فوم پشت چسبدار در مقایسه با اتصالات مختلف و پیچ و مهره بسیار کمتر است. به علاوه، تولیدکننده فوم پشت چسبدار این فومها را به صورت رولهای چند متری تولید میکنند که ان ها به یک محصول با صرفه و اقتصادی تبدیل کرده است. قیمت این فومها بر اساس فاکتورهای مختلفی چون مقاومت چسب، یک یا دو رو بودن چسب، متراژ و کاربر تعیین میشود.
روش استفاده از فوم پشت چسبدار رول
استفاده از فوم پشت چسبدار کار دشواری نیست و به مهارت خاصی نیاز ندارد. قبل از اینکه فوم را در محل موردنظر بچسبانید بهتر است محل را با یک دستمال خشک تمیز کنید تا هر گونه لکه، رنگ، گرد و غبار و ... از روی صفحه یا محل پاک شوند. این موضوع باعث چسبندگی بهتر فومها میشود. توجه داشته باشید که اگر از یک اسپری پاککننده یا دستمال مرطوب برای پاک کردن محیط استفاده کردید، حتما قبل از چسباندن فوم محل را خشک کنید. بعد از چسباندن فوم حتما با دست یا یک غلطک کوچک به آن فشار وارد کنید تا تمام قسمتهای آن به طور کامل به سطح بچسبد.
جمعبندی
فوم پشت چسبدار رولی یک جایگزین مناسب برای انواع مختلف اتصالات است. این فومها کاربرد زیادی در صنایع خودروسازی، راهاندازی و نصب پنلهای خورشیدی، مصارف عادی، درزگیری، آببندی و عایقبندی دارند. فوم پشت چسبدار دارای ویژگیهای متفاوتی چون مقاومت در برابر آب، فشار، دمای زیاد و ضربه است که آن را به یک گزینه مناسب برای استفاده در صنایع حساسی مانند صنعت خودروسازی تبدیل میکند.
با ما تماس بگیرید
برای کسب اطلاعات بیشتر و مشاوره با ما تماس بگیرید