Menu
مشاور آنلاین

عایق تهویه مطبوع

Scroll Down


عایق تهویه مطبوع چیست؟

تهویه مطبوع شامل موارد متعددی است که دست به دست هم می‌دهند تا در نهایت فضای منزل یا هر محیط دیگری مطبوع باشد. این موارد شامل سیستم‌ های سرمایش، گرمایش، هواکش‌ ها، هود و ... است.

در هر فصلی نیز تعدادی از این سیستم‌ ها کار می‌کنند. مصرف انرژی زیادی در این سیستم‌ ها وجود دارد. عایق تهویه مطبوع یکی از کارهایی است که باید با اصولی اساسی انجام گیرد و سیستم تعویه مطبوع را کارآمدتر کند. در این مقاله قصد داریم تا در مورد عایق کاری سیستم تهویه مطبوع صحبت کنیم.

تهویه مطبوع سیستم‌ ها، دستگاه‌ ها و لوله‌ های انتقال زیادی را شامل می‌شود. هوای یا آب سرد و گرم در این سیستم در حال گردش است. معمولاً بین فضای گرم یا سرد کننده تا فضای منزل یا محیطی که باید تهویه در آن صورت گیرد، فاصله وجود دارد. اگر بخواهید سیستم را بدون عایق رها کنید، میزان بالایی از انرژی در این فاصله هدر می‌رود.

به همین علت عایق کاری در این سیستم انجام می‌گیرد. البته عایق‌ های مختلفی مانند عایق گرد و غبار، عایق حرارتی، عایق صدا و ... وجود دارد که بسته به نوع سیستم از آن‌ ها استفاده می‌شود.

اگر به دنبال کسب اطلاعات درباره نوار درزگیر برزنتی هستید به این صفحه مراجعه کنید.


مزایای عایق کاری سیستم تهویه مطبوع

شاید هنگامی که بحث عایق کاری به میان می‌آید، مهم‌ ترین مسئله‌ای که به نظر می‌رسد، جلوگیری از اتلاف انرژی است؛ اما مزایای زیاد دیگری را هم می‌توان برای آن عنوان کرد که برخی از مهم‌ ترین آن‌ ها شامل موارد زیر است.


صرفه‌ جویی در مصرف انرژی

برای گرم یا سرد کردن محیط از انرژی‌ های حرارتی، گاز، برق و سوخت‌ های دیگر ممکن است استفاده شود. هنگامی که درجه سیستم گرمایشی خود را روی عدد خاصی قرار دهید، سیستم با هر قدر مصرف انرژی که ممکن باشد، دما را تنظیم می‌کند.

حال اگر عایق کاری صورت گیرد، هدر رفت حرارت را در طول مسیر نداریم و همین عامل هم سبب می‌شود تا مصرف انرژی بهینه شود. این مسئله حتی برای سیستم‌ های هواکش نیز وجود دارد و با کشش هوا در محیط اصلی، از مصرف انرژی برای کشش هوا در مسیر جلوگیری می‌کند.

بدین صورت در تمام سیستم‌ های تهویه هوا که با انرژی‌ های مختلف کار می‌کنند می‌توان در مصرف انرژی صرفه‌ جویی کرد.

مجموعه سانا عایق مفتخر است تمامی خدمات مربوط به نصب عایق موتورخانه را در اختیار شما قرار دهد.


افزایش عمر سیستم تهویه مطبوع

از دیگر مواردی که جزو مزایای عایق کاری سیستم تهویه مطبوع محسوب می‌شود، جلوگیری از استهلاک این سیستم است. هنگامی که میزان بالایی از انرژی هدر رود، فشار به دستگاه‌ های تولید حرارت یا سرما و سیستم تهویه هوا وارد شده و به مرور زمان مستهلک می‌شود. همین عامل هم سبب می‌شود تا عمر سیستم کاهش پیدا کرده و نیاز به تعمیر در آن افزایش یابد.


کاهش تراکم در سیستم‌ های تهویه

یکی از مشکلاتی که باعث بروز خطر در سیستم‌ های تهویه می‌شود، تراکمی است که از طریق انتقال هوای خنک در مناطق گرم ممکن است ایجاد شود. در این مناطق تراکم هوا در کانال سبب ایجاد رطوبت می‌شود و گاهی مشکلاتی ناخواسته را به وجود می‌آورد. برخی از عایق‌ ها صداهایی با باند فرکانس محدود را کاهش می‌دهند و از تراکم جریان در کانال جلوگیری می‌کنند.


کاهش صدا در محیط

یکی دیگر از مزایایی که عایق تهویه مطبوع برای ساختمان‌ ها به همراه دارد، کاهش صدا در محیط است. اگر دقت کرده باشید، هنگامی که کولر یا سیستم‌ های سرمایشی را روشن می‌کنید، صدای زیادی تولید می‌کنند. این صدا در سایر بخش‌ های سیستم وجود دارد.

در یک ساختمان بزرگ که چندین دستگاه با هم شروع به کار می‌کنند، سر و صدای زیادی تولید می‌شود. برای عایق کاری سیستم تهویه هوا از عایق صدا هم استفاده می‌شود تا آسایش ساکنین با این صداها از بین نرود.


سالم ماندن محیط با عایق کاری سیستم تهویه

از دیگر مزایایی که برای عایق کاری می‌توان در نظر گرفت، سالم ماندن هواست. هنگامی که از عایق‌ های مختلف برای جلوگیری از گرد و غبار استفاده نمی‌شود، ممکن است میکروب‌ ها و گرد و غبار های زیادی به محیط ساختمان وارد شده و سلامت هوا و در نهایت سیستم تنفسی و پوست را به خطر اندازند.

به علاوه نشت رطوبت از یک سیستمی که درزگیری و عایق کاری آن به خوبی صورت نگرفته است، باعث می‌شود تا زمینه برای رشد کپک و قارچ‌ های مختلف در محیط فراهم شود. به مرور زمان بروز مشکلات پوستی، تنفسی و بیماری‌های مختلف حاصل از این میکروب‌ ها دیده می‌شود.


سایر مزایای عایق کاری تهویه مطبوع

جلوگیری از آلودگی محیط، کاهش گرد و غبار، کاهش کپک و هاگ در محیط، جلوگیری از پخش حریق در صورت آتش‌ سوزی و ... همگی از دیگر مزایایی هستند که در صورت عایق کاری کامل سیستم تهویه مطبوع می‌توان از آن‌ ها یاد کرد.

اگر به دنبال خرید عایق فوم کند سوز هستید به این صفحه مراجعه کنید.


انواع عایق‌ تهویه مطبوع

عایق‌ های مختلفی برای یک سیستم تهویه وجود دارد که بسته به نوع محیط از آن‌ ها استفاده می‌شود. هر چه این عایق کاری کامل‌ تر و بهتر صورت گیرد، شرایط سیستم هم بهتر خواهد بود. رایج‌ ترین انواع عایق که برای سیستم تهویه مورد استفاده قرار می‌گیرند شامل موارد زیر هستند.


• عایق حرارتی سیستم تهویه مطبوع

معمولاً این عایق بیشتر از بقیه عایق‌ ها مد نظر قرار می‌گیرد. استفاده از عایق حرارتی همان گونه که گفته شد، از هدر رفت انرژی جلوگیری می‌کند. هنگامی که سیستم عایق کاری نشده باشد، در مسیر تبادل حرارتی زیادی صورت می‌گیرد.

عایق حرارتی، سرما یا گرما را فقط در بخشی که باید تبادل شود، رها می‌کند و دمای محیط را تنظیم می‌کند. با توجه به نیاز محیط و امکانات در دسترس، انواع عایق‌ های حرارتی وجود دارد که برخی از آن‌ ها شامل موارد زیر هستند:

• عایق پشم شیشه

• عایق الاستومری

• عایق پرلیت

• عایق پلی‌ استایرن

• عایق پشم سنگ

• عایق تخته‌ های فیبری

این عایق‌ ها در مسیر انتقال لوله‌ های سرمایشی و گرمایشی، کانال‌ ها و دستگاه‌ ها مورد استفاده قرار می‌گیرند. از عایق در محیط منزل یا ساختمان که باید سرمایش یا گرمایش انجام گیرد، استفاده نمی‌شود تا تبادل حرارتی انجام شود و هوا گرم یا خنک گردد.

هنگامی که عایق حرارتی روی سیستم انجام نگرفته باشد، نشت هوا و تراکم رطوبت در سیستم افزایش می‌یابد. از دست رفتن گرما در مسیر نیز باعث نشت و تعریق می‌شود و فرسایش سیستم را هم به همراه دارد.


• عایق تهویه مطبوع با عایق‌ های صدا

از دیگر عایق‌ هایی که برای سیستم تهویه هوا مورد استفاده قرار می‌گیرند، عایق‌ های صدا هستند. البته برخی از عایق‌ های حرارتی، دارای خاصیت عایق صدا نیز هستند. به عنوان مثال، پشم سنگ، پلی‌یورتان، پشم شیشه، الاستومری و ... همگی می‌توانند کار عایق صدا را هم انجام دهند.

از این‌ رو هنگام انتخاب عایق تهویه مطبوع بهتر است از انواع عایقی استفاده کنید که چندین مورد را پوشش می‌دهند.


• عایق حریق در سیستم تهویه مطبوع

گاهی اوقات فشار گرما و حرارت در سیستم ممکن است سبب آتش‌ سوزی شود. عایق حرارتی باعث می‌شود تا از بروز مشکلاتی از این دست جلوگیری شود. به علاوه هنگام آتش‌ سوزی، عایق حریق سیستم را از سوختن نجات می‌دهد و از خسارات بیشتر جلوگیری می‌کند.

بسیاری از عایق‌ های تولید شده در این زمینه از عبور آتش جلوگیری می‌کنند و معمولاً تا چند ساعت در برابر آتش از خود مقاومت نشان می‌دهند.


هزینه عایق کاری سیستم تهویه مطبوع چقدر است؟

معمولاً کارشناسان به شما پیشنهاد می‌کنند که در اسرع وقت یا همان ابتدای شروع به کار سیستم تهویه آن را عایق کاری کنید. بدون شک هزینه یکی از بخش‌ های مهمی است که هر کسی به آن اهمیت می‌دهد.

باید بدانید که عوامل مختلفی روی هزینه عایق کاری مؤثرند که شامل: میزان مواد مورد نیاز برای عایق کاری، نوع ماده مصرفی، دستمزد عایق کار، میزان عایق تهویه مطبوع و نوع عایق مورد استفاده و ... است.

تکنسین‌ هایی که کار عایق کردن را انجام می‌دهند، معمولاً ابتدا با بررسی محیط و انتظارات شما از عایق، هزینه را به صورت حدودی برآورد کرده و به شما اعلام می‌کنند.


بهترین نوع عایق تهویه مطبوع چیست؟

احتمالاً هنگامی که برای عایق کاری سیستم تهویه منزل یا ساختمان خود اقدام می‌کنید، موارد متعددی را پیش روی خود می‌بینید که برای استفاده از آن‌ ها سردرگم می‌شوید. عوامل مختلفی روی انتخاب عایق تأثیرگذارند.

باید هنگامی که می‌خواهید سیستم تهویه را راه‌ اندازی کنید، از همان ابتدا عایق کاری را انجام دهید. برای انتخاب عایق مناسب و نحوه عایق کاری باید موارد زیر را در نظر بگیرید:

• نوع سیستم تهویه

• بزرگی سیستم تهویه و امکانات آن

• نوع سیستم‌ های مورد استفاده

• هزینه‌ هایی که در دسترس دارید

• نوع اقلیم

این موارد همگی روی انتخاب سیستم تهویه و عایق کاری آن تأثیر گذار هستند. از این‌ رو بهتر است از افراد مطلع در این زمینه کمک بگیرید.

ما در مقاله های قبلی درباره عایق کافلکس توضیح دادیم برای کسب اطلاعات بیشتر به این صفحه مراجعه کنید.


عایق تهویه مطبوع با بهترین کیفیت

عایق کاری سیستم تهویه مطبوع در منزل یا محل کار باید به صورت اصولی انجام گیرد تا هزینه‌ های شما هدر نرود. از طرفی بتوانید به راحتی بهترین عایق کاری را انجام دهید. در این زمینه می‌توانید از مراکز معتبر کمک بگیرید تا کار انتخاب، خرید، اجرا و مشاوره را در این زمینه برایتان راحت‌تر کنند.

این مراکز با توجه به شرایط سیستم تهویه مطبوعی که دارید، بهترین خدمات را برای شما انتخاب می‌کنند تا با کمترین هزینه، به سادگی امکانات بالایی را در دسترس داشته باشید و سیستم خود را عایق کاری کنید.

به علاوه می‌توانید از خدمات مشاوره آن‌ها بهره ببرید. بهتر است عایق سیستم تهویه را در همان ابتدای کار انجام دهید و هم‌ زمان با راه‌ اندازی سیستم آن را عایق کاری کنید.

با ما تماس بگیرید

برای کسب اطلاعات بیشتر و مشاوره با ما تماس بگیرید