مشخصات فنی
مشخصات فنی
سایز فلنج | 3-4-5-6 اینچ |
ضخامت عایق فلنج | 13-16-19 mm |
نوع روکش | روکش آلومینیومی 13 و 230 مسلح روکش مشکی |
زمان نصب کمتر
کانال فلنج تی دی سی
در این مقاله از سایت سانا عایق درباره کانال فلنج tdc توضیح دادیم همراه ما باشید.
صفر تا صد کانال فلنج تی دی سی (فلنج گالوانیزه)
همان طور که رفت و آمد هوا در بدن ما نقش حیاتی و بسیار مهمی دارد، در ساختمان های مختلف نیز این جریان نقش اساسی و پررنگی را بازی میکند. خانه، شرکت یا کارخانه ای را تصور کنید که در آن هیچ مسیری برای گردش هوا و ورود و خروج آن در نظر گرفته نشده است.
زندگی و کارکردن در سرمای شدید زمستان، گرمای طاقت فرسای تابستان و هوای گرفته و نامطبوع، تنها چند مورد از مشکلاتی است که به سراغ اهالی این ساختمان ها خواهد آمد. این جا است که کانال هوا و کانال فلنج تی دی سی وارد میشوند. همان قطعاتی که نقش حیاتی جریان هوا را در ساختمان های ما به عهده دارند.
کانال های انتقال هوا، که به نام کانال های پیش ساختهی گالوانیزه هم شناخته میشوند، مدت زیادی است که در ساختمان های مختلف کاربرد دارند. کاربرد های مهمی مثل سرمایش، گرمایش و تهویه.
یکی از قطعات مهمی که برای این نوع کانال کشی استفاده میشود، کانال فلنج تی دی سی یا فلج گالوانیزه است. اگر کنجکاوید تا این قطعات را بیشتر بشناسید، با متریال، اجزای شان و روش نصب آن ها بیشتر آشنا شوید و از مزایا، ویژگی ها و قیمت آن ها باخبر شوید، تا انتهای این مطلب همراه ما باشید.
اگر به دنبال کسب اطلاعات درباره کانال فلنج تی دی اف هستید به این صفحه مراجعه کنید.
کانال فلنج TDC
امروزه در اغلب ساختمان ها برای کانال کشی و سیستم تهویه از کانال فلنچ TDC استفاده میشود. انواع مختلفی برای کانال های هوا وجود دارد؛ مثل کانال هوا خم و کانال هوا مستقیم. طبیعتا در نقاط مختلف سازه، کانال های متعددی به کار میروند و نیاز است این کانال ها در سطح مقطع شان به هم متصل شوند.
برای اتصال کانال های هوا به همدیگر از کانال فلنج استفاده میشود. به علاوه، این قطعهی پرکاربرد موجب استحکام، پایداری و کاهش لرزه در نقطهی اتصال کانال ها نیز خواهد شد.
شکل های مختلف کانال فلنج
بسته به شکل و فرم کانال هوا، از دو نوع کانال فلنج در سیستم تهویه و کانال کشی هوا استفاده میشود که عبارتاند از:
کانال فلنج گرد
در جایی که کانال هوا به شکل گرد باشد، طبیعی است که برای اتصال سطع مقطع آن ها به یکدیگر از فنلج گرد استفاده میشود.
کانال فلنج چهار گوش
اگر کانال هوا به شکل مربعی یا چهار گوش باشد، از فلنج های چهار گوش استفاده خواهد شد.
کانال فلنج را از نظر سنتی و مدرنبودن هم میتوان به دو نوع تقسیم بندی کرد که عبارت است از:
کانال فلنج سنتی
این نوع کانال فلنج در گذشته استفادهی بیشتری داشته و البته امروزه هم مورد استفاده قرار میگیرد. فلنج کانال سنتی به دو روش ساخته میشود؛ ساختن با استفاده از نبشی فابریک و ساختن با استفاده از ورق نبشی. در ادامه، برای هریک از این دو نوع توضیح کوتاهی ارائه میدهیم:
کانال فلنج سنتی از نبشی فابریک
همان طور که از اسم این نوع فلنج مشخص است، در ساخت آن از نبشی های آهنی استفاده میشود. بنابر ابعاد کانال هوا، سایز این نوع فلنج هم متغیر خواهد بود. اما اغلب از سایز سه و چهار برای ساخت آن استفاده میشود.
نبشی ها به نسبت اندازهی کانال هوا برش میخورند. سپس، سوراخ هایی در آن ایجاد میشود تا بتوان به وسیلهی پرچ و پیچ و مهره آن را به کانال هوا متصل کنند. بعد از آن، نبشی ها کنار هم قرار میگیرند و به هم جوش داده میشوند. در نهایت با مواد ضد زنگ عایق کاری میشوند تا مقاومت بالایی در برابر زنگ زدگی و خوردگی پیدا کنند.
کانال فلنج سنتی از نبشی ورقی
این نوع فلنج شباهت زیادی به نوع قبلی دارد، با این تفاوت که از ورق روغنی با ضخامت یک میلی متر ساخته شده است که به شکل نبشی برش خورده و خم شده است. ورق های به کار رفته در این نوع فلنج به وسیلهی دستگاه پرس سوراخ میشوند و مانند نوع اول، به وسیلهی دستگاه جوش به متصل و نصب میشوند.
مانند قسم دیگر فلنج سنتی، این نوع هم باید در انتها به وسیلهی مواد ضدزنگ پوشیده شود.
کانال فلنج تی دی سی یا فلنج گالوانیزه
این نوع فلنج ها از ورق های پروفیل گالوانیزه ساخته شده و جایگزین بسیار خوبی برای نوع سنتی و آهنی آن میباشد. مزایای کانال فلنج تی دی سی سازندگان و مهندسان را ترغیب کرده است تا این نوع را ترجیح دهند. بنابراین، در حال حاضر استفادهی بسیار بیشتری از انواع کانال TDC در صنعت کانال هوا میشود.
مجموعه سانا عایق مفتخر است تمامی خدمات مربوط به کانال فلکسیبل انتقال هوا را در اختیار شما قرار دهد.
قطعات تشکیل دهنده کانال فلنچ تی دی سی
پروفیل
مهم ترین قسمت تشکیل دهندهی این قطعه، پروفیل است. در فلنج های تی دی سی از ورق های گالوانیزه استفاده میشود. بسته به نوع کانال و کاربرد آن، ضخامت پروفیل هم تغییر میکند. در حال حاضر پروفیل های فلنج با ضخامت استاندارد 3/0، 7/0 و 0/1 میلی متر تولید میشوند.
پروفیل بسته به سایز کانال هوا، در اندازه های استاندارد مختلفی تولید میشود. طول ضلع این قطعه عبارت است از 20، 25، 30، 35 و 40 میلیمتر.
نصب و قرار گرفتن پروفیل بر روی کانال هوا بسیار ساده و کمدردسر است. به صورت پیش فرض، شیار هایی به شکل مادگی روی این قطات تعبیه شده است. کافی است کانال هوا داخل این مادگی شود و به وسیلهی پرچ یا پیچ سرمته به یکدیگر متصل شوند. البته در بعضی موارد از جوش دادن هم استفاده میشود.
کرنر یا گوشه
پروفیل کانال فلنج تی دی سی، مثل سایر پروفیل ها، صاف و مستقیم است. پس اگر بخواهیم برای اتصال دو کانال هوای چهار گوش از فلنج استفاده کنیم، باید چهار پروفیل گالوانیزه را به صورت چهار ضلعی به هم متصل کنیم. برای اتصال چهار ضلع پروفیل از کرنر یا گوشه استفاده میشود.
شکل کرنر شبیه L بوده و پروفیل ها را به خوبی در کنار یکدیگر تثبیت میکند. همان طور که پروفیل ها در سایز های مختلفی تولید میشوند، کرنر هم به تناسب پروفیل، در اندازه های مختلفی تولید میشود.
در ساخت این اتصال دهنده ها از ورق گالوانیزه با ضخامت دو میلی متر استفاده میشود. در گوشهی کرنر، سوراخ هایی تعبیه شده است تا بتوان به وسیلهی پیچ و مهره، کرنر را به پروفیل متصل کرد.
کلیپس یا گیره
کلیپس یا گیرهی کانال فلنج تی دی سی قطعه ای است که اتصال را تثبیت کرده و به آن استحکام بیشتری میبخشد. کلیپس این کار را با نزدیک کردن لبه های فلنج به یکدیگر انجام میدهد. این قطعه شبیه C بوده و مانند گیره عمل میکند.
در وسط کلیپس پیچی وجود دارد که به لبهی بالایی پروفیل فشار میآورد و آن را به لبهی دیگر نزدیک تر میکند. کلیپس هم مانند سایر اجزایی که بیان کردیم، از ورق ضخیم گالوانیزه تولید میشود.
نوار گسکت یا نوار درزگیر الاستومتری
همان طور که در بالا گفتیم، کلیپس وظیفهی نزدیک کردن دو فلنج را به یکدیگر را بر عهده دارد. در اینجا، برای اینکه فلنج ها هوابند یا درزگیری شوند از وسیله ای به نام نوار درزگیر یا گسکت استفاده میشود.
این نوار ها دارای چسب بوده و در تمامی محل اتصال دو فلنج را میپوشانند تا فاصله ای بین آن ها باقی نماند.
مزایای کانال فلنج تی دی سی
در قسمت های پیشین توضیح دادیم که کانال فلنج به دو شکل سنتی و مدرن تولید میشود. نوع مدرن این قطعه، یعنی کانال فلنج تی دی سی یا گالوانیزه مزایای زیادی به نسبت به شکل سنتی دارد.
به همین دلیل است که امروزه اغلب کانال های هوا توسط این نوع فلنج به هم متصل میشوند. در این قسمت میخواهیم برخی از مزایای استفاده از این نوع فلنج را توضیح دهیم.
سرعت بالای تولید
کانال فلنج تی دی سی این قابلیت را دارد که با سرعت بسیار بالایی به تولید انبوه برسد. این ویژگی در پروژه های بزرگ که صرفه جویی در زمان نقشی اساسی دارد، خود را به خوبی نشان خواهد داد.
در نوع سنتی این قطعه، این مزیت وجود ندارد و وقت زیادی برای تولید هر کدام از فلنج ها صرف میشود. تا جایی که در بعضی موارد، سازندگان مجبور میشوند فلنج را به شکل سفارشی برای مشتری تولید کنند.
نصب سریع و آسان
فلنج های تی دی سی به گونه ای طراحی شدهاند که به آسانی و در کمترین زمان ممکن نصب شوند. این ویژگی مهم باعث شده است تا این ابزار در بین مهندسین و سازندگان ساختمان از محبوبیت بالایی برخوردار باشد.
طبیعی است که نصب ساده و صرفه جویی در زمان میتواند به پایین آمدن هزینه های ساخت و ساز کمک قابل توجهی کند. این اتفاق در پروژه های کوچک و بزرگ بسیار مهم بوده و صرفه جویی در هزینه ها همیشه مورد توجه مهندسین و سازندگان قرار دارد.
استحکام بالا
همان طور که قبلا بیان کردیم، جنس کانال فلنج تی دی سی و قطعات جانبی آن از فولاد گالوانیزه میباشد. به همین دلیل است که در عین سبکی و حجم پایین، از استحکام و مقاومت بالایی برخوردار است.
استحکام بالا، ویژگی بسیار مهم قطعات مورد استفاده در سازه ها است. به همین دلیل، فلنج گالوانیزه گزینهی بسیار مناسبی است برای کسانی که به این ویژگی اهمیت زیادی میدهند.
درز بندی کامل
در توضیح اجزای تشکیل دهنده کانال فلنج تی دی سی، بیان کردیم که از نوار درزگیر الاستومتری یا همان نوار گسکت برای درزبندی و هوابندی کانال فلنج استفاده میشود. به کاربردن این نوع درزگیر، مزیت بسیار بزرگی برای استفاده کنندگان از کانال فلنج تی دی سی به همراه خواهد داشت.
چرا که عایق کاری و درزبندی در انتقال هوای سازه ها، هم مصرف انرژی را تا حد بالایی کاهش میدهد و هم طول عمر کانال ها و قطعات به کار رفته در آن را بالا میبرد. نتیجهی این اتفاقات چیزی نیست جز صرفهی اقتصادی و جلوگیری از هدر رفت سرمایه.
عدم نیاز به ضد زنگ
استفاده از روکش گالوانیزه در کانال فلنج تی دی سی و قطعات جانبی آن امتیاز بزرگ دیگری نیز به همراه دارد. روکش گالوانیزه دارای ویژگی ضد زنگ و ضد خوردگی است. بنابراین، دیگر نیازی نیست از مواد دیگری برای این منظور استفاده شود.
سبک بودن
فولاد گالوانیزه، در عین استحکام و مقاومت بالا، وزن پایینی دارد. این ویژگی بسیار مهمی در ساخت و ساز محسوب میشود که دغدغهی همیشگی مهندسین و طراحان سازه است. به کار بردن فولاد گالوانیزه در ساخت کانال فلنج TDC و همچنین در قطعات جانبی آن (کرنر و کلیپس) سبب شده است تا این قطعهی پرکاربرد و پرطرفدار، در عین محکم بودن، وزن بسیار کمی داشته باشد.
کم حجم بودن
کم حجم بودن این قطعه در جایی خود را نشان میدهد که شما بخواهید مقدار بسیار زیادی از آن را حمل یا انبار کنید. این مزیت برای کسانی که کانال فلنج تی دی سی را در حجم بالا خریداری میکنند بسیار مهم است.
هم شکلی و هم رنگی با کانال
در طراحی این نوع فلنج ها، نه تنها ویژگی های فنی مثل استحکام، سبکی کم حجمی در نظر گرفته شده است، بلکه زیبایی و شکیل بودن هم لحاظ شده است. در بسیاری از ساختمان ها، کانال های هوا به صورت اکسپوز طراحی شدهاند.
به این معنا که کانال های هوا توکار نبوده و از داخل ساختمان قابل مشاهده هستند. در طراحی ساختمان های مسکونی، تجاری و اداری، زیبایی و شکیلبودن فاکتور بسیار مهمی است. از آن جا که کانال فلنج تی دی سی به صورت هم رنگ و هم شکل با سایر قسمت های کانال ساخته شده است، زیبایی خاصی به طراحی کانال های هوا میبخشد.
قیمت کانال فلنج TDC
قیمت کانال فلنج تی دی سی به فاکتور های مختلفی بستگی دارد. برای مثال، سایز کانال های به کار رفته در ساختمان یکی از همین فاکتور ها است. چرا که سایز فلنج های انتخابی، از پروفیل ها گرفته تا کرنر و کلیپس، بستگی به سایز کانال های هوا دارد. قیمت این قطعات به نسبت اندازه های مختلف، متغیر خواهد بود.
به همین دلیل، به شما پیشنهاد میکنیم برای اطلاع دقیق تر از قیمت ها، از طریق همین سایت با کارشناسان ما تماس بگیرید تا پاسخ تمام سوال های خود را دریافت کنید. کارشناسان ما علاوه بر راهنمایی شما در زمینهی قیمت ها، میتوانند با اطلاع از ویژگی های سازه و پروژه تان، به شما کمک کنند تا بهترین انتخاب را داشته باشید.
سخن پایانی
با خواندن این پست، اطلاعات کامل و جامعی دربارهی کانال فلنج تی دی سی کسب کردهاید. متریال و قطعات به کار رفته در آن را شناختهاید، نحوهی نصب و اجرای آن را متوجه شدهاید و از مزایا و ویژگی های منحصر به فردش نسبت به نوع سنتی آن باخبر شدهاید.
حالا با علم و آگاهی کافی میتوانید برای انتخاب و خرید کانال فلنج تی دی سی پرکابرد اقدام نمایید. به این ترتیب شما قادر خواهید بود سیستم تهویه و کانال کشی خود را به شکلی مدرن و استاندارد بسازید و تا حد بسیار زیادی در هزینه ها و زمان صرفه جویی کنید.
برای کسب اطلاعات بیشتر درباره نسل جدید عایق با کارشناسان ما تماس بگیرید.
معرفی کانال فلنج tdc
کانال فلنج tdc یکی از انواع عناصر سیستم تهویه است. این کانال وظیفه دارد که هوای مطبوع را به ساختمان یا فضای داخلی آن برساند. برای ساخت این فلنچ ها از مواد اولیه مختلفی استفاده می شود.
آلومینیوم، فولاد و فولاد ضد زنگ از این جمله مواد هستند. پوشش و جنس فلنچ در عملکرد و بافت آن تاثیر زیادی دارد. دوام و طول عمر هر یک از آن ها هم با دیگری فرق دارد. برای اینکه فلنچ مورد نظرتان را پیدا کنید، باید نیاز های خود را در نظر بگیرید.
دوام و مقاومت فلنچ ها در برابر آسیب های مختلف بالاست. با این حال برای استفاده از دستگاه تهویه یا هر سیستم دیگری که دارای کانال فلنج tdc است، یک برنامه منظم بررسی و سرویس داشته باشید.
تهویه مطبوع یکی از رایج ترین و مهم ترین تجهیزاتی است که در ساختمان های مختلف وجود دارد. این تجهیزات دارای عناصر و اجزای مختلفی هستند که یکی از آن ها همین کانال فلنچ است. برای اینکه این سیستم تهویه به خوبی کار کند، باید هوا به صورت روان در آن جریان داشته باشد و سر و صدای خاصی هم ایجاد نکند.
بررسی این فاکتور ها در کنار نگهداری و استفاده درست از سیستم تهویه، طول عمر آن را افزایش می دهد. برای اینکه با این کانال و اهمیت وجود آن در سیستم های مختلف بیشتر آشنا شوید، ادامه مقاله را بخوانید. در ادامه درباره ماهیت کانال فلنچ، انواع فلنچ، مواد اولیه برای ساخت فلنچ، انتخاب فلنچ برای لوله کشی و زمان تعویض فلنچ صحبت می کنیم.
کانال فلنج tdc چیست؟
کانال فلنج tdc یکی از انواع کانال ها برای انتقال هواست. این کانال ها در تجهیزاتی مثل سیستم گرمایشی و تهویه مطبوع به کار می روند. در صورتی که کانال به درستی نصب شود و در طول استفاده به خوبی نگهداری شود، عملکرد دستگاه درست و کافی خواهد بود.
سیستم های گرمایشی ساختمان به مقدار بسیار کمی مونوکسید کربن تولید می کنند. این گاز مضر از طریق دستگاه گرمایشی و سیستم آن به بیرون انتقال پیدا می کند. در صورتی که کانال فلنج tdc مسدود شود، گاز مضر به هوای داخل ساختمان نفوذ پیدا می کند.
اگر در تعمیر و نگهداری کانال های تهویه دقت و نظم کافی داشته باشید، از نشت این گاز مضر و آسیب های آن جلوگیری می شود. برای اینکه کانال فلنج tdc را از هرگونه آلودگی پاک کنید، از افراد حرفه ای و تکنسین کمک بگیرید.
انواع کانال فلنج tdc
برای اینکه با فلنج تی دی سی بیشتر آشنا شوید، درباره انواع فلنچ و کارکردی که دارند بیشتر صحبت می کنیم. یک فلنچ در کانال فلنج tdc برای وصل کردن شیر ها، لوله ها، پمپ ها و تجهیزات دیگر لوله کشی مورد استفاده قرار می گیرد.
معمولا برای اتصال فلنچ ها از جوشکاری یا پیچ و مهره استفاده می شود. فلنچ همچون لبه هایی است که متناسب با نوع فلنچ یا لوله کشی قابل پیچ شدن یا جوش دادن هستند. برای انتخاب فلنچ فاکتور هایی مثل ظرفیت فشار، اندازه لوله ها و محل نصب آن اهمیت دارد. به عنوان مثال فلنچ حلقه ای یک سوراخ مرکزی دارد. کاربرد و ساختار هر یک از انواع فلنچ با یکدیگر فرق دارد.
با ما تماس بگیرید
برای کسب اطلاعات بیشتر و مشاوره با ما تماس بگیرید
تهران – محمودیه – خیابان مقدس اردبیلی – خیابان شادآور – پلاک 15 – طبقه 6
- 02179598000
- info@sanaig.ir